Днес сме се стекли хиляди, от всички краища на родината,

...
</TD
>Днес сме се стекли хиляди, от всички краища на родината,
Коментари Харесай

Президентът към народа: Светлината на чистите ви помисли разпръска лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало

Днес сме се стекли хиляди, от всички краища на родината, с цел да заявим, че Трети март не ознаменува единствено успеха на бойното поле. Не е и единствено датата на един интернационален контракт, както нерядко се пробват да го показват. Трети март излиза надалеч отвън рамките на съответните събития от епохата на Освободителната Руско-турска война и е доста повече от един исторически успех. Това съобщи президентът на България от Паметника на свободата на връх Шипка.

" Трябва да знаем, че Трети март е нашата памет и респект към саможертвата на генерации българи, съхранили искрата на вярата и битката в дългата зима на робството. Трети март е нашия народен блян за свободна, обединена и европейска България. Трети март е нашето бъдеще като народ със достолепие и блян към прогрес ", сподели още Радев.

" Затова макар всички превратности на времето, нова България не помни ера, в която на празника Шипка е опустявала. Не помни година, в която подножието на този популярен монумент да не се е изпълвало от голям брой признателни хора. Днес е ден за национално единство. Днес е ден да се обединим към нашите полезности, към заветите на предците ни ", съобщи президентът.

" Но и тази година, няма да го крием, е по-различна от другите ", продължи президентът. " Затова съм тук, с цел да ви благодаря на всички вас, че обединени опазихте Националния ни празник от посегателствтото. Светлината на чистите ви намерения разпръска лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало и ние няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделянето отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от почитание към нашата история, не от респект към костите на нашите предшественици, а с помощта на вас, на вашата безапелационна увереност, решителността на голямото голям брой българи. Затова ви благодаря ", сподели той.

" Днес от този всеизвестен връх вашите послания са още по-ясни и мощни. Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предшественици. Ще продължим да усвояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите дейности, суверенитета и достолепието на нашето Отечество.

Вечна памет на героите! Да живее България! ", приключи тържественото си слово президентът на Република България.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР