Днес ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще започне

...
</TD
>Днес ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще започне
Коментари Харесай

Обявен е жълт код за високи температури в Русе днес

Днес ще бъде най-вече слънчево. По-късно след обяд ще стартира да се развива купеста, а вечерта над Централна Северна и Североизточна България и купесто-дъждовна облачност и на обособени места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Има условия за градушки и краткотрайни усилвания напразно. Явленията в североизточните региони ще продължат и през нощта против вторник и ще са краткотрайно интензивни. В западната половина на страната ще духа до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен вятър от северозапад, а в Източна България вятърът ще е слаб до сдържан от север-североизток. Температурите още ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 33° и 38°, в София - към 33°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

В планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще бъде с купеста облачност, само че единствено на изолирани места, основно в Стара планина ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 21°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. По-късно след обяд основно по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността и вечерта и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Явленията ще продължат и през нощта против вторник и ще са краткотрайно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 29° и 34°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Новата седмицата идва с поредна порция жеги. Жълт код за високи температури е разгласен в понеделник (29 юли) в по-голямата част от страната.

Очакват се термометрите още веднъж да доближат до 35 градуса, като се изключи София, София-област, Перник и елементи от Източна България.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР