Днес се проведе заседание на Областния съвет за хората с

...
</TD
>Днес се проведе заседание на Областния съвет за хората с
Коментари Харесай

В Благоевград се проведе заседание на Областния съвет за хората с увреждания

Днес се организира съвещание на Областния съвет за хората с увреждания, оповестиха от Областната администрация на Благоевград. Заседанието бе водено от заместител регионалния шеф Крум Аргиров, който е и заместник-председател на съвета. В него присъединяване взеха представители на институции в региона, както и организациите на хората с увреждания.

Областният съвет за хората с увреждания спомага за координацията сред държавните, общинските, публичните и стопанските органи и с неправителствените организации на хора и за хора с увреждания. По време на срещата бе показан отчет от Бисер Младенов от ОИЦ - Благоевград, който срещна присъстващите с опциите на процедурата за финансиране на (BG05SFPR002-1.012) " Устойчива претовареност за хора в неравностойно състояние “ по Програма " Развитие на човешките запаси “.

Д-р Теменужка Златанова – координатор на фокус-точка Благоевград показа Проект " Развитие на обществената стопанска система " и опциите за поддръжка на обществените предприятия. В осъществяване на главната цел от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) – да способства икономическото и обществено възобновяване от рецесията, подбудена от COVID-19 пандемията, са групирани набор от ограничения и промени, които да имат значителен принос към възобновяване на капацитета за напредък на стопанската система и да го развият, като обезпечат резистентност на отрицателни външни въздействия. 

Това ще разреши в дълготраен проект постигането на стратегическата цел за конвергенция на стопанската система и приходи до средноевропейските. Същевременно, ПВУ поставя основите за зелена и цифрова промяна на стопанската система.

Председателят на Асоциацията на родители на деца с епилепсия Благоевград – Ива Поповска заключи с проблемите и опциите на хората с епилепсия. В България 75 000 души страдат от епилепсия. От презентацията стана ясно, че липсват лекарства в аптечната мрежа, както и помощни средства, които улесняват живота им. 

Родителите на деца с епилепсия срещат компликации при достъп до просветителната система. Затова Асоциацията на родителите на деца с епилепсия са подели разяснителна акция за болестта, която да докара до по-лесното им приемане в учебно заведение и на работното място. По време на съвещанието бе извършена и полемика по действителните проблеми на хората с увреждания, които живеят в област Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР