Днес пред Доходното здание на тържествена церемония бе дадено началото

...
</TD
>Днес пред Доходното здание на тържествена церемония бе дадено началото
Коментари Харесай

В Русе започна Националният ученически театрален фестивал Климент Михайлов

Днес пред Доходното здание на тържествена гала бе обещано началото на 26-ото издание на Националния училищен сценичен фестивал " Климент Михайлов “. Форумът се провежда от Общинския детски център за просвета и изкуство с поддръжката на Оперативна програма " Русе Арт " и Драматичен спектакъл “Сава Огнянов “. Фестивалът ще се организира от 24 юни до 2 юли в Доходното здание и в него ще се  включат 39 театрални трупи от цяла България.

" Всеки, който се допре даже един път до театъра, стартира да вижда по нов метод света. Вярвам, че с помощта на това събитие доста прохождащи актьори ще открият значимостта на изкуството. “

Така се обърна към присъстващите Златомира Стефанова. Заместник-кметът пожела на участниците да запомнят града с невероятни страсти и прекарвания. Тя изрече и специфична признателност към шефа на Общинския детски център за просвета и изкуство Юлия Енчева за това, че безусловно е отдала своето време за младежите на Русе.

Церемонията по откриването бе придружена от осъществявания на балерините от НУИ " Проф. В. Стоянов “, Никола Желязков от вокално студио " Слънчеви ноти “, Трио " Слънце “ и Йоанна Донева от Вокална група " Слънце “ с началник доктор Наталия Константинова, Ая Ахмедова от Балетно студио " Арт денс класик “ с живописен началник Силвия Малинова – Добрева.

Шест състава ще показват тази година града ни на фестивала. Всички участващи ще бъдат оценени от жури в състав Нона Йотова, Крум Гергицов и Филип Гуляшки.

За седма поредна година Националният училищен сценичен фестивал " Климент Михайлов “ има утвърден награден фонд от 1500 лева, обезпечен от Лайънс клуб " Сексагинта Приста “ – Русе.

Церемонията по награждаване на отличените и закриване на фестивалните дни ще бъде на 2 юли от 17:30 ч. пред Доходното здание.

Входът за всички спектакли от конкурсната стратегия е безвъзмезден.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР