Днес пловдивските социалисти се поклониха пред паметта на гениалния поет

...
</TD
>Днес пловдивските социалисти се поклониха пред паметта на гениалния поет
Коментари Харесай

Пловдивските социалисти почетоха паметта на Вапцаров

Днес пловдивските социалисти се поклониха пред паметта на гениалния стихотворец и бунтовник Никола Вапцаров. Събитието се организира по самодейност на Районния съвет на Българска социалистическа партия Южен.

Мероприятието беше намерено с едноминутно безмълвие, последвано от слово на инж. Калин Милчев - координатор на Националния съвет на Българска социалистическа партия в града и учредителен секретар на Градски съвет на партийната организация. Учителката Дима Пенчева - прочут рецитатор в средите на социалистите, декламира стихотворението " Вяра " и напомни положението на пандизчиите, получили смъртна присъда и разстреляни на Гарнизонното стрелбище в София, за сватбата на Антон Попов, приятел и съкилийник на Вапцаров. След нея Красимира Никова рецитира стихотворението " Борба ".

В словото си ръководителят на Районния съвет на Българска социалистическа партия Южен Екатерина Делинова направи актуален прочит на творчеството на незабравимия стихотворец и какъв брой е скъпо наследството, завещано ни от него, след което предложения събралите се да поднесат цветя пред паметника на Никола Вапцаров, ситуиран на едноименния бул. в регион Южен.

Паметникът на Никола Вапцаров се нуждае от рехабилитация. Той е част от паметниците в региона, които би трябвало да бъдат реставрирани, и това е заложено като приоритет в Програмата за развиване на претендента за кмет на Българска социалистическа партия Южен - проф. Христо Бозуков, който социалистите от региона издигнаха преди няколко дни, както и на претендентите за общински съветници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР