Днес от 18.30 ч. в Етнографския музей в Пловдив Международният

...
</TD
>Днес от 18.30 ч. в Етнографския музей в Пловдив Международният
Коментари Харесай

Среща разговор с френската актриса Изабел Клайн

Днес от 18.30 ч. в Етнографския музей в Пловдив Международният книжовен фестивал LETERAPOPULI стартира със среща с френската актриса и режисьор, композитор и драматург Изабел Клайн.

Тя ще беседва с българския публицист Недялко Славов за връзката сред романа и театъра, като преди този момент студенти от АМТИИ ще създадат малко литературно четене на фрагменти от театралния й разказ " Бяла врата “. В интервала 2020-2022, Изабел Клайн приспособява романа си в постановката " E Lieb " (Любов), за която също написа музиката, която режисира и където извършва основната роля.

Селектиран за фестивала Langues en scène след артистична резиденция в влиятелния френски спектакъл Les Tanzmatten, пиесата се радва на голям триумф. Тя за пръв път показва тематиката за насилственото присъединяване на Елзаските мъже под знамената на специфичните Секретен сътрудник отряди на съветския фронт във Втората международна война с едно главозамайващо потапяне в интимния свят на палачите – жертви.

Романът, както и пиесата третират войната и насилието като пагубно за човешките души все присъствие в всекидневието на обществото ни. И изключително в този момент, когато човечеството е пламнало от военна зараза, изповедта на героите й придобива изключително трансформиращо и мощно духовно влияние. Публиката има неповторимата опция да участва на една вълнуваща мини премиера на българска сцена.

Фестивалът се реализира със съдействието и финансовата поддръжка на Министерството на културата и Община Пловдив.

Входът е безвъзмезден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР