Днес от 11,00 часа се проведе делото в Окръжен съд

...
</TD
>Днес от 11,00 часа се проведе делото в Окръжен съд
Коментари Харесай

Загиналите на мотора край Пловдив са развили 138 км/ч

Днес от 11,00 часа се организира делото в Окръжен съд Пловдив против обвинения Иван Трифонов, който след конфликт съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По време на случая той е управлявал лек автомобил " Мерцедес “ модел Е280, и съгласно закона е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата: член 5 ал.2 т. 1 и член 37 ал.1 изр. 1 от Закона за придвижване по пътищата, и член 84 ал.2 изр.1 от Правилника за използване на ЗДвП, като по несъобразителност е предизвикал гибел на две лица, едната настъпила на 23.10.2020 година, а другата настъпила на 3.11.2020 година, което е закононарушение по член 343 ал.3 пр.4 б. Б пр.1 вр. ал.1 б.В пр.1 вр. член 342 ал.1 от Наказателен кодекс. 

Съдебно призованите лица от страна на починалите не се явиха в съда. 46-годишният мъж изиска делото да завърши през днешния ден, като призна напълно виновността си. 

Адвокатът на Трифонов -  Красимир Елдъров, уточни че моторът, на който са били двамата починали, е ръководен със скорост от 138 км/ч при разрешени 50, като след съдебно-биологична експертиза на кръвта на ръководещия мотора е бил открит алкохол и наркотични субстанции. Трифонов е управлявал своето МПС с скорост от 33 км/ч, при разрешените 50 км/ч. 

Елдъров изиска от съда присъдата да бъде олекотена, защото Трифонов не е бил под въздействието на алкохол, опиати или други неразрешени от закона субстанции, и не е рисков за обществото, откакто е работещ татко на две деца, женен и със средно-специално обучение. 

Съдът осъди Трифонов на 3 години условно отнемане от независимост и шофьорската му брошура да бъде отнета за 3 години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР