Днес от 11:00 ч. Медицински университет – Пловдив ще

...
</TD
> Днес от 11:00 ч. Медицински университет – Пловдив ще
Коментари Харесай

Церемония на бялата манта за първи път в МУ-Пловдив 

Днес от 11:00 ч. Медицински университет – Пловдив ще открие публично академична 2023/2024 година. Тържеството ще се състои  в двора на Университета пред Аудиторния комплекс. 

На церемонията ще участват представители на държавната и локална власт, ректори на висши партньорски учебни заведения, шефове на академични лечебни заведения, както и сътрудници на университета.

Като част от програмата на събитието проф. Мариана Мурджева – ректор на МУ-Пловдив, ще награди студентите, признати с най-голям бал.  Награждаването ще бъде последвано от обичайното алегорично предаване на " Щафетата на познанието “ – статуетка, изобразяваща свитък на познанието и храм с брава към науката,  която  ще се връчи на отличниците от тази кандидатстудентска акция.

Своеобразна кулминационна точка на тържеството ще бъде " Церемония на бялата манта “. Тя ще се организира за първи път в МУ-Пловдив и на нея първокурсниците ще облекат своята първа бяла манта, след което ще положат тържествена клетва като студенти на МУ-Пловдив. С клетвата те ще одобряват привилегиите и отговорностите на проучването на здравната специалност.

След тържественото разкриване предстоят Денят на ориентацията на първокурсниците и традицията по засаждане на дърво от новоприетите випуски от всички факултети на Медицински университет – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР