Днес и във втората сграда на ДГ Пинокио /ул. Вискяр

...
</TD
>Днес и във втората сграда на ДГ Пинокио /ул. Вискяр
Коментари Харесай

Откриха втора солна стая в русенска детска градина

Днес и във втората постройка на ДГ " Пинокио " /ул. " Вискяр " 2/ бе открита солна стая. Помещението ще може да бъде употребявано от 120 деца и за построяването му са употребявани лични средства.

" Приветствам напредъка на детската градина, която постоянно е била в крайник с новостите, които могат да създадат образованието и престоя на децата по-добри ", съобщи заместник-кметът Енчо Енчев. Той изрече своята признателност към шефа и целия екип на ДГ " Пинокио " за положените старания за откриването на втора солна стая в границите на една година.

Помещението ще може да се използва  от 4 деца за по 15 - 20 мин., с цел да може да бъде усетен най-благоприятен резултат. Изработен е и график, с цел да бъде употребена стаята и от децата, които сега не посещават занятия заради болест. По този метод всички ученици на " Пинокио " ще могат да усетят лечебния резултат на помещението. Солните частици стопират развиването на бактерии и други типове микроорганизми, като са препоръчвани за лекуване на редица положения, включително респираторни, кожни и нервни болести.

По думите на шефа на градината Ценка Тодорова от откриването на първата солна стая в постройката на ул. " Димчо Дебелянов " 78 се усеща доста възстановяване здравословното положение на децата.

На събитието участваха още регионалният шеф Данаил Ковачев, началникът на РУО - Русе доктор Росица Георгиева, шефът на РЗИ - Русе доктор Александър Парашкевов и началникът на отдел " Образование, спорт и юношески действия " Таня Тодорова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР