Днес, 23 юни 2023 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми

...
</TD
>Днес, 23 юни 2023 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми
Коментари Харесай

Най-после официална информация за мощната полицейска акция в Пловдив

Днес, 23 юни 2023 година, Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Р.С., на 47 година, български жител, П.Р., на 42 година, италиански жител, и А.М., на 67 година, италиански жител, за това, че за времето от месец януари 2022 година до 22.06.2023 година, в Пловдив, са взели участие в проведена незаконна група за да правят в съгласие в страната закононарушения по член 255 от Наказателния кодекс – данъчни закононарушения,  като групата е основана с користна цел – закононарушение по член 321 алинея 3 т.2 вр. алинея 2 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че двамата италиански жители всеки месец превеждали в българска банка огромна сума пари. След това посещавали България, с цел да изтеглят парите и ги предоставяли на Р.С. С получената сума той закупувал трюфели от регионите на Разград и Шумен. Впоследствие Р.С. ги изнасял с бусове на територията на Италия. Цялата активност не е била осчетоводена и  заявена пред данъчните служби в България.

По този метод е нанесена щета на държавния бюджет с оглед недекларирането и незаплащането на дължимите налози за осъществената комерсиална активност. По досъдебното произвеждане са осъществени 10 претърсвания и изземвания на разнообразни адреси в Пловдив, Разград и Шумен и един обиск. 

Престъпната скица е открита след извършени дейности на чиновници от Търговско дружество ДАНС, Пловдив, и отдел " Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Поискано е било съдействия от Евроджъст и италианските правоохранителни органи. 

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане а наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Действията по следствието не престават от проверяващи служители на реда от отдел " Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР