Джаз кралицата Даян Рийвс (Dianne Reeves) е специален гост на

...
</TD
>Джаз кралицата Даян Рийвс (Dianne Reeves) е специален гост на
Коментари Харесай

Голямата изненада на Opera open в Пловдив - петкратната носителка на Грами Даян Рийвс

Джаз кралицата Даян Рийвс (Dianne Reeves) е специфичен посетител на юбилейното десето издание на фестивала OPERA OPEN 2023 на Античния спектакъл в Пловдив. Тя ще изнесе концерт с джаз квинтет от Съединени американски щати и Оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков на 18 юли от 21 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Пловдив.

Петкратната носителка на Грами Даян Рийвс е измежду най-известните джаз вокалисти в света. В резултат на нейната спираща дъха виртуозност, импровизационна дарба и неповторим джаз и R&B жанр, Рийвс получава Грами за най-хубаво джаз вокално осъществяване за три поредни записа.

Поканата от Опера Пловдив към именитата певица за присъединяване в поредицата Jazz Симфони не е инцидентна. Рийвс е записвала с диригента Даниел Баренбойм и Чикагския симфоничен оркестър и неотдавна е била солист в запис със сър Саймън Ратъл и Берлинската филхармония. Изнася концерти с редица симфонични оркестри в Америка, както и неведнъж с Джаз оркестъра на Линкълн Център.

Гостуването на Даян Рийвс се реализира в партньорство с Plovdiv Jazz Fest. Във формата Jazz Симфони с Оркестъра на Опера Пловдив са гостували още имена като Лиз Райт и Стейси Кент.

Билетите за концерта OPERA OPEN: Даян Рийвс с Оркестъра на Опера Пловдив са в продажба в мрежата на Ивентим и онлайн на eventim.bg

Пълната стратегия на OPERA OPEN 2023 ще бъде оповестена на 1 март 2023. Фестивалът е част от стратегия " Наследство 2023 “ на Пловдив – Европейска столица на културата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР