Децата от аутистичния спектър в Русе проведоха своята втора тренировка.

...
</TD
>Децата от аутистичния спектър в Русе проведоха своята втора тренировка.
Коментари Харесай

Треньор по самбо пътува от София до Русе в помощ на деца с аутизъм

Децата от аутистичния набор в Русе организираха своята втора подготовка. Този път с още по-голяма убеденост, а повода е изненадващото посещаване на приятелите на Сдружение " Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе " от СОП Спорт Самбо за развиване, оповестиха от сдружението.

Прекрасните младежи Любен и Георги поддържаха идеята на родителите и вдъхнаха огромна доза кураж на всички присъстващи в залата. И двете момчета са със специфични потребности, само че макар усложненията в развиването си, са постигнали големи триумфи в областта на спорта и по-специално – в самбото, с помощта на своя треньор Емил Нешев.

Бате Емо, както всички го назовават, измина дистанцията от София до Русе и назад в границите на един ден, с цел да покаже на практика извършения на родителите и децата от Русе, да ги насърчи в самодейността " Спорт за всички " и да насочи посредством препоръки всички, които не се предават и имат вяра в качествата на своите деца.

В тренировката се включиха и хора отвън русенското Сдружение, които са се въодушевили от оповестените в медиите и обществените мрежи фотоси и видеа. По този метод огромното семейство се разраства с всеки минал ден, а главната концепция е допустимо най-вече фамилии на деца със специфични потребности да спортуват дружно и да бъдат ангажирани в целия развой.

Към момента началото е сложено с изключение на в София и в Русе, в градовете Смолян, Велинград и Кърджали. За организацията оказват помощ Емо и мощният му екип от родители от СОП Спорт и Самбо за развиване в София.

Методологията на провежданите тренировки включва разгряване, разнообразни извършения със спортни уреди и игри със спортен темперамент, както и доста психически ориентирана работа с децата и техните родители.

Всяка подготовка се трансформира в дребен празник и родителите от Сдружение " Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе " показват дълбоката си признателност към отделеното към тях внимание, отношение и грижа.

Тренировките не престават и от Русе са подготвени да оказват помощ на всеки, който търси поддръжка и схващане.

Всеки, който е съпричастен с метода на живот и проблемите, пред които са изправени децата и хората с аутизъм и техните фамилии, може да направи своя принос като се свърже със , на имейл: [email protected] или с ръководителя на Сдружението Кристина Борисова на тел: 0885 365 932.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР