Дете на 9 години осъди пловдивското ДКЦ V за 39

...
</TD
>Дете на 9 години осъди пловдивското ДКЦ V за 39
Коментари Харесай

Дете осъди пловдивско ДКЦ за 39 000 лева

Дете на 9 години осъди пловдивското ДКЦ V за 39 000 лв., откакто на излизане от рентгеновия кабинет се спънало на необезопасен предел и се потрошило. Вследствие на това било приковано за леглото над 5 месеца, като не можел да практикува и обичания си спорт. Болките били непрестанни, написа още в правосъдното решение.

Инцидентът е от 25 юли 2018 година, когато детето посетило " Диагностично -консултативен център V ", тъй като имало проблем с походката, в резултат на плоскостъпие и бърз напредък. То трябвало да си направи рентгенография, само че при излизане от рентгеновия кабинет, се спънало в прага на вратата, който бил висок и нямало и обозначения, и предупредителни табели. Така кракът на ищеца не е стигнал равнището на пода в коридора, политнал и паднал на дясната си страна.

В материалите по делото се споделя, че инсталираният спомагателен предел бил оцветен в същия цвят като пода и съвсем се сливал с него и затова не се забелязвала разликата в равнищата. Твърди се, че от проявената немарливост на чиновниците на лечебното заведение се е стигнало до това положение на детето. То се страхувало да изкачва стълби и към този момент не можело да посещава спомагателни спортни мероприятия, написа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР