Ден преди Великден, на 4 май, за девета поредна година

...
</TD
>Ден преди Великден, на 4 май, за девета поредна година
Коментари Харесай

На 4 май стартират безплатните пешеходни обиколки на Русе

Ден преди Великден, на 4 май, за девета поредна година започват безплатните пешеходни обиколки в Русе " Ruse Summer Free Tour “. Те са ориентирани както към българските и задгранични посетители, по този начин и към жителите на града, а техният маршрут включва най-емблематичните здания и места в централните елементи на Русе.

И тази година обиколките ще се организират всяка събота от май до септември в това число. Те ще стартират от 18 ч. пред Паметника на свободата, където експерти и запалянковци от туристическия отрасъл в района ще описват историята и градските митове за местата, около които посетителите ще минават по време на обиколките.

Зад доброволческата самодейност " Ruse Summer Free Tour “ стои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе ". В нея вземат участие група русенци, които по личните си думи “отделят време и влагат старания в тура, тъй като обичат Русе ". Съмишлениците имат вяра, че самодейността показва типичния за града ни свободен дух, към който се надяват и русенци да се стремят.

“Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо друго от непосредствена облага или материална облага. Идеята е Русе да се подкрепи да развие своя капацитет на туристическа дестинация и косвено да се усъвършенства икономическото положение на жителите му ", споделя от името на екипа организаторката на обиколките Десислава Михайлова.

Община Русе напомня, че през 2018 " Ruse Summer Free Tour " получи премия за най-оригинално събитие, обвързвано с туризма на община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР