Делото срещу Петър Маринашки, който причини смъртта на двама свои

...
</TD
>Делото срещу Петър Маринашки, който причини смъртта на двама свои
Коментари Харесай

Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има мантинели!

Делото против Петър Маринашки, който аргументи гибелта на двама свои другари при жестока злополука край Кадиево, завърши на втора правосъдна инстанция, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Днес се организира последното засадение на Апелативен съд - Пловдив, а решението на магистратите се чака в избрания от закона период до 30 дни.

Припомняме, че Маринашки е приет за отговорен с присъда от 7 януари 2022 година на Пловдивския областен съд в причиняване на злополуката, при която издъхват Тодор Бараков (16 г.) и Виктор Василев (17 г.). Тежкият пътен случай става на 11 ноември 2020 година Маринашки управлявал БМВ след приложимост на наркотично вещество - тетрахидроканабинол (марихуана, канабис), нарушил разпоредбите за придвижване и шофирайки с 98 км/час по несъобразителност предизвикал гибелта на двете момчета и междинна телесна щета на Николай Лисков. 

Пловдивският областен съд постанови присъда от 5 години отнемане от независимост за отговорния лидер и го лиши от право да ръководи МПС за период от 8 години.

В днешното съвещание бе призната правосъдната химико-токсилогична експертиза. Вещите лица бяха безапелационни, че марихуаната е взета в интервал от 16 до 24 часа преди настъпването на злополуката, а не след нея, както твърдеше отбраната на Маринашки.

След пледоариите на прокурора и всички юристи тричленният състав на Апелативния съд даде думата за последно изказване на Маринашки. Обвиняемият юноша в действителност прочете авансово написан текст.

Ето какво съобщи Петър Маринашки в правосъдната зала

" Искрено скърбя за по този начин стеклите се условия и най-много за това, че те са необратими. Каквото и наказване да ми бъде наложено, моето персонално наказване ще е надалеч по-тежко. Не е минал и ден, в който да не желая амнистия в душата си.

Не са истина изказванията, че имам неприятни характеристични данни. На публикуваните клипчета с дрифтове не съм аз. Автомобилът, който се вижда, също не е моят.

Не би трябвало да се подценява и фактът, че пътят не беше обезопасен с мантинели при съществуването на дървета близо до него, както е по закон. Защото не аз, а дърво умъртви приятелите ми.

Възможна причина може и да е техническа нередовност в моя автомобил. Само месец преди злополуката колата ми беше на сервиз и цялото окачване - заменено.

За самия случай: Бяхме спрели на бензиностанцията, с цел да отидем до тоалетната. Тръгнахме и малко по-късно Виктор, който беше зад мен, ми буташе и риташе седалката. Обърнах се и му споделих да спре, само че в този миг изгубих ръководство на автомобила.

След злополуката аз самичък извадих Георги Недялков от колата, а по-късно извадих и Виктор. Опитах да извадя и Тошко, само че вратата не можеше да се отвори. След това пристигнаха и други хора и помогнаха да извадим Николай през шофьорската врата. Когато пристигнаха служителите на реда, ми споделиха да заставам настрани.

След това ме водиха до полицейското ръководство в Стамболийски, а оттова - в ареста на Трето районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Моля Апелативния съд за обективна присъда ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР