Дело № 5794/2022г. започва в понеделник в 10:00 ч. в

...
</TD
>Дело № 5794/2022г. започва в понеделник в 10:00 ч. в
Коментари Харесай

Пловдив не помни такива зверски сцени, с какви индивиди се напълни градът!

Дело № 5794/2022г. стартира в понеделник в 10:00 ч. в Районен съд Пловдив. Ето какво оповестиха в тази връзка от пресцентъра на институцията в града под тепетата:

Подсъдими по делото са Н.П.П. и М.П.П. от град Р. Двамата са упрекнати за закононарушение по член 129 алинея 2 вр. с алинея 1 вр. член 20 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за това, че на 19.09.2021 година в Пловдив, като причинители, в съучастничество,  са предизвикали другиму – на Р.В.Г. две междинни телесни повреди, както следва: черепно-мозъчна контузия с импресионна фрактура на слепоочната кост вдясно и пневмоцефалия /наличие на въздух в черепната кухина/, представляващи пострадване проникващо в черепната празнина и вътречерепен кръвоизлив с травма на мозъка протекли с клинична изява на общомозъчна симптоматика, изразяваща се в нарушаване на съзнанието до степен унесеност, амнезия и мощно главоболие по цялост представляващи разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.от Наказателен кодекс.

На 19.09.2021г., към 12:00 часа, подсъдимите и  св. О.Д. отишли на посетители в жилището на техен другар – св. Г.С., който живеел на адрес Пловдив, където изпили към един литър водка. Следобед към 15.00 ч. тръгнали от жилището, и до момента в който вървели по тротоара подс.М.П.П. се обадил по телефона на приятелката си, почнали да се карат и подсъдимият почнал да крещи мощно.

В същия миг потърпевшият Р.В.Г. с още 3-ма негови другари чули крясъците и псувните, като решили да отидат и да видят какво се случва. Четиримата минали през подлез под блока и излезли наоколо до входа, където видели двамата подсъдими и техния другар, които блъскали по гаражните порти и металните кошове.

Тръгнали към тях и откакто ги доближили потърпевшият попитал кой и за какво блъска. В отговор подс.М.П.П. пристъпил към потърпевшия и извадил от джобовете си нож и железен бокс като се заканил на Р.В.Г. да го " изкорми “. В същото време другият обвиняем Н.П.П. взел от земята бутилка от водка 700 мл, която били взели с тях и от към два метра хвърлил бутилката по потърпевшия. Бутилката блъснала св. Р.В.Г. в главата, който вследствие на удара, се строполил и паднал, гърчейки се на земята, тъкмо в краката на подс.М.П.П.

Възприемайки нанесения удар в главата на потърпевшия и безпомощното му положение, М.П.П.му нанесъл мощен удар с крайник в главата, след което се отдръпнал обратно. Получените удари в главата /нанесени с бутилка и крак/ предизвикали на постр. Р.В.Г. черепно-мозъчната контузия.

Делото е планувано в разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР