Дата на смъртта на Георги Кукувейков е сгрешена в обвинителния

...
</TD
>Дата на смъртта на Георги Кукувейков е сгрешена в обвинителния
Коментари Харесай

Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека в Пловдив?

Дата на гибелта на Георги Кукувейков е сбъркана в обвинителния акт, което стана причина да не се даде ход за трети път на разпоредително съвещание пред Окръжен съд - Пловдив. Процесът е обвързван с убийството пред известна дискотека в Пловдив отпреди 4 години, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Адвокатите на фамилията на умрелия Кукувейков прецизираха, че обвиняването е показало дата на гибелта -13 ноември 2019, а медицинските документи и експертизи настояват - 14 ноември 2019. Според бранителите по този начин се нарушават правата на подсъдимия Пламен Кралев, както и на обвинителите по делото.

" Пламен Кралев има правото да изиска делото да се прегледа по съкратената процедура. При нея съдът преглежда процеса с приемане на всички обстоятелства и условия. Сами разбирате, че в случай че го изискат, съдът няма по какъв начин да прегледа процеса по този метод. ", сподели юрист Кутрянски.

Защитата на Кралев, в лицето на юрист Званчева, добави, че, а пък в този момент тя е сбъркана. Нейният клиент желае да признае виновността си, т.е делото да се прегледа по съкратената процедура. Действително тази основна неверна би попречила на процеса и тя пожела акта да бъде върнат за промяна в прокуратурата.

Прокурорът обясни, че гибелта на младежа е настъпила към среднощ на 13 ноември, а писмено е отразено в 0:45 на 14-ти.

Той прояви предпочитание да бъде даден ход на съвещанието да и да бъде прегледано по съкратеното разследване, както желае подсъдимия. По думите му по-късно може да бъде поправена и датата на гибелта. 

Адвокат Званчева бе безапелационна, че няма по какъв начин Кралев да признае всичките обстоятелства и условия, а след това да се поправят обвинителния акт.

Окръжен съд Пловдив върна акта в прокуратурата, с цел да бъде поправена и написана вярната дата на гибелта на Георги Кукувейков.

Припомняме, че подсъдимият Пламен Кралев е предаден на съд за това, че на 01.11.2019 година е предизвикал гибел по несъобразителност на Георги Кукувейков в резултат на съзнателно нанесена телесна щета - тежка черепно-мозъчна контузия, непрекъснато общо разстройство на здравето и заплаха за живота.

Пламен Кралев и Георги Кукувейков били в една и съща дискотека на бул. " Санкт Петербург " със свои другари. Според обвиняването Кукувейков се опитвал да предизвика Кралев.

По-късно двете компании си тръгнали, отправяйки се към чакащите таксита на близкия бул.. По пътя Георги Кукувейков отправил реплики към Пламен Кралев, който се засегнал и обидил от думите му.

Той се насочил към 18-годишния юноша и му нанесъл мощен удар в лицето. Кукевейков паднал по тил на асфалта на пътното платно, блъснал си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден бил сигнал на тел 112., след което момчето било откарано в болница в кома.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР