Държавен куклен театър Пловдив ще има филиал в квартал Тракия“.

...
</TD
>Държавен куклен театър Пловдив ще има филиал в квартал Тракия“.
Коментари Харесай

Държавен куклен театър Пловдив с филиал в квартал Тракия.

Държавен куклен спектакъл Пловдив ще има филиал в квартал " Тракия “. Това заяви за " Фокус " Пламен Панов, зам.- кмет по " Култура, археология, туризъм ".

“Вече заседаваха комисиите в Общински съвет. Очаква се пловдивските съветници да вземат решение, с което да дадат " зелена светлина “ за ремонтирането на постройката, която ще бъде употребена за филал на Кукления спектакъл. Тя се намира в  " Тракия “. В момента обектът е негоден ", сподели Панов.

Площта на постройката е 274 кв.м. и има опция там да бъде ситуирано съоръжение с най-съвременни технологии, както и да се обезпечат до 100 места за публиката. 

Държавен куклен спектакъл – Пловдив е учреден през 1946 година За 76 творчески сезона са изиграни над 345 заглавия. Годишно се осъществят до 5 нови постановки, които се показват пред не по-малко от 40 000 фенове. Театърът е пътувал в над 40 страни, взел участие е в доста интернационалните фестивали и е притежател на над 80 влиятелни награди.

На 1-ви септември в Пловдив бе намерено XXV юбилейно издание на интернационалния куклено сценичен фестивал " Двама са малко-трима са доста " & TheatAir.  В рамките на шест дни публиката ще може да се наслаждения на едни от най-хубавите куклени спектакли за деца и възрастни от страната и света.  

Част от спектаклите от фестивалната стратегия на TheatAir, проведена от ДКТ Пловдив са на три външни подиуми в кварталите " Коматево ", " Кършияка " и " Тракия "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР