Дарителската кампания Цигулка за талант“ приключи успешно, след като каузата

...
</TD
>Дарителската кампания Цигулка за талант“ приключи успешно, след като каузата
Коментари Харесай

Дарителската кампания Цигулка за талант изпълни мисията си успешно

Дарителската акция " Цигулка за гений “ завърши сполучливо, откакто идеята да се помогне на 7-годишната надарена пловдивска музикантка Елизабет Манолова откри голяма поддръжка. Инициативата се организира под патронажа на регионалния шеф на област Пловдив доктор инж. и приключи с коледен банкет на донорите нощес.

" Щастлив съм, че успяхме да сбъднем една фантазия на седемгодишната Елизабет – да има своя цигулка. Благодаря на донорите в лицето на локалната власт, на университетските среди, на бизнеса и дипломатическите представителства, които поддържаха идеята “, съобщи регионалният шеф. Той изрече специфични благодарности за първото огромно подаяние, което беше получено от Бачковския и Троянския манастир благодарение на Епископ Сионий.

Благодарности от доктор инж. получиха също студентите и докторантите от  Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство " Проф. Асен Диамандиев ", които свириха и пяха благотворително за идеята на дребната Елизабет Армен, която откри концерта с прелестното осъществяване на " Тиха нощ “. Областният шеф не пропусна да благодари и на  " Мисис Европа “ - Манита Вартан, която одобри да бъде лице на идеята и да води благотворителния банкет.

Концертът, проведен от АМТИИ, показа пред публиката солови осъществявания на оперните артисти – студенти в Академията китайците Сяо Лей, Дзуо Юинжън и Гао Джен, както и  прелестните осъществявания на Про Белканто на " Магнификат “ на Албинони и " Laudate Dominum " на Моцарт под диригентството на гл. ас. доктор Алия Хансе. В програмата участваха и пианистите ас. доктор Борис Мирчев и ст. преп. Елвира Матева.

С персонални дарения в акцията се включиха почетните консули на Украйна инж., на Молдова - инж., на Италия - Джузепе ди Франческо и на турското консулство - Ахмед Мерген, както и Микеле Санторели от " Бизнеса за Пловдив “.

Своя принос за сполучливото бъдеще на Елизабет Манолова дадоха също зам.-кметът на Община Пловдив Иван Стоянов,  кметът на община " Родопи “, кметът на Кричим Атанас Калчев и кметът на регион " Западен “.

Академичните среди също станаха съпричастни на самодейността. Финансов жест направиха ректорът на Аграрен университет - Пловдив проф. доктор Христина Янчева,  ръководителят на Настоятелството на ВУСИ Олга Манолова, шефът на филиала на ТУ - Пловдив доцент доктор Никола Шакев, както и доцент доктор Георги Георгиев от Департамента по стопанска система и ръководство на ВУАРР.

Със събраните средства ще бъде направена по поръчка цигулка 4/4 –  подобаваща за деца над 11 години и за възрастни. До тогава 7-годишната Елизабет Манолова ще се образова на детската цигулка на Стефан Хубенов, който е студент в АМТИИ. За неговия жест заяви на самия банкет ректорът на Музикалната академия проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак. " Стефан е надарен цигулар, който в последните месеци е лауреат на състезанието " Недялка Симеонова “ и единственият до момента българин, спечелил първо място на влиятелния конкурс " Васко Абаджиев “, показа проф. Шекерджиева.

Развълнуваният татко на Елизабет – Петър Манолов одобри с признателност дарението и увери ректора на АМТИИ проф. Шекерджиева, че Елизабет ще поставя и отсега нататък усърдие и труд, с цел да заслужи скъпия инструмент и невероятния дарителски жест.

На финала доктор Зюмбилев връчи и специфична премия на шефа и съсобственик на " Медия груп 24 “ Кирил Налджиев. Той бе почетен с почетен плакет и грамота за принос в отразяване на благотворителните дела на Областна администрация Пловдив и по случай 20-годишнината на осведомителна организация Plovdiv24.bg , която е следващата година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР