Данъците няма да се вдигат, билетът за градския транспорт също.

...
</TD
>Данъците няма да се вдигат, билетът за градския транспорт също.
Коментари Харесай

Зико: Пловдив не е 350 000, два пъти повече сме като жители! Няма да вдигаме данъците

Данъците няма да се подвигат, билетът за градския превоз също. Това съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg кметът Здравко Димитров във връзка рецензиите, че проектобюджетът на Пловдив е нереалистичен и, в случай че би трябвало да се извърши, би трябвало да се усилят локалните налози и такси. 

" Децата и възрастните хора са приоритет в този мандат, виждате какъв брой детски градини и ясли се построиха, какъв брой се реновират. Това е нещо, което си заслужава, нещо, което го вършим на драго сърце аз и моят екип " - сподели градоначалникът.

Припомни, че " Евронюз " тази година дефинира Пловдив за втория най-хубав град, а предходната година - най-хубава туристическа дестинация. 

Ниската събираемост на таксата от придобиване на парцели е поради рухването на продажбите, което е навсякъде в цялата страна и дефицитът на всички места е към 20 %. 

" Нямаме нови обекти, приключваме старите. Не сме си разрешили да се разгръщаме и да харчим други пари. Имаме да приключим значими инфраструктурни обекти - " Даме Груев ", " Модър-Царевец " и други " - сподели кметът.

Бюджетът планува 10% нарастване на заплатите на работещите в общинските предприятия " Чистота " и " Градини и паркове ". 

Според Димитров, бюджетът е естествен за Пловдив, град, който се развива. 

" Вчера (б.а. - на публичното обсъждане) стана въпрос, че други две общини (б.а. - " Родопи " и " Марица " ) ползат услугите тук - опазване на здравето, обучение, просвета, а не заплащат налози. Това също би трябвало да се има поради. Няма такова нещо в Европа – две други общини в нашата община. Като слизат от горната страна, си изхвърлят боклуците в регион " Южен " и се хвалят с това. Пловдив не е 340 000 - 350 000, ние сме два пъти повече като поданици. По време на ковид цялата област се лекуваше тук " - обясни  градоначалникът.

На въпрос взел ли е решение дали ще се кандидатира за нов мандат, Здравко Димитров отсече с усмивка, че още не е взел решение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР