Дамски хор Тримонциум кани пловдивчани и любителите на музиката на

...
</TD
>Дамски хор Тримонциум кани пловдивчани и любителите на музиката на
Коментари Харесай

Дамски хор Тримонциум кани на концерт тази вечер в емблематичната зала Съединение

Дамски хор " Тримонциум " кани пловдивчани и феновете на музиката на първия си концерт по план " Празнични концерти CANTOARE 2023 ". Събитието е довечера - 29 юни 2023 от 18.30 часа в Зала " Съединение “ на Регионалния исторически музей.

Самостоятелният концерт на хоровата групировка с диригент Ваня Атанасова и клавирен акомпанимент Диана Кънева е в памет на Гено Желязков, дълготраен диригент на хор " Тримонциум “ и годишнина от основаването на хора. Специален посетител на събитието  ще е  Спас Марков – ударни принадлежности.

Проектът е финансиран от Община Пловдив по Компонент 3 " Гражданска интензивност “ и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Вход: Свободен! 

Дамски хор " Тримонциум " при Община Пловдив е директен правоприемник на представителния хор на пловдивските учителки, основан през 1965 година. През дългия му креативен път диригенти на хора са били изтъкнати пловдивски музиканти като Кръстю Михайлов, Милчо Петров, Цветана Василкова, Боянка Бахнева, Георги Самарджиев и Гено Желязков. През годините на своето битие хор " Тримонциум “ взема интензивно присъединяване в културния живот на града и страната. 

Многобройни са задграничните изяви на хора - турнета и участия в интернационалните фестивали, от които се завръща с грамоти, дипломи и награди. Репертоарът на хора е богат и разнороден. Включва произведения на композитори от разнообразни стилове и столетия – Качини, Бах, Хендел, Перголези, Моцарт, Пуленк, Рахманинов, Верди, Гершуин, Е.Л. Уебър и други остарели и модерни композитори. Голям дял в репертоара на хора заема музиката от български създатели като П. Динев, Д. Христов, Ф. Кутев и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР