да преиздаде книжка на български гражданин, професионален шофьор, който

...
</TD
> да преиздаде книжка на български гражданин, професионален шофьор, който
Коментари Харесай

Нов фрапантен случай на отказ на КАТ Пловдив да преиздаде шофьорска книжка

да преиздаде брошура на български жител, професионален водач, който до неотдавна живеел в Испания с непрекъснат адрес в България, в редакцията получихме още един сходен сигнал. По-фрапантното в тази ситуация е, че този път има две решения на Административен съд - Пловдив, само че полицията отхвърля да издаде документа. В момента тече трето дело. 

Уточняваме, че първият сигнал е изпратен до ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив за мнение и отговор по проблема.

Ето защо става въпрос в новия случай, който ни изпрати четец:

" Прочетох ваша публикация от 21-ви септември тази година за човек, на който му е отказана замяна на книжката от Испания. Тук знам за различен случай, където мъж отива при същия полицейски контрольор с молба да му заменят бразилската шофьорска брошура с българска, тъй като според Виенската спогодба от 1968 година има право на това!

На два пъти този човек подава молба и на два пъти му е даден отвод за замяната, и то без да бъдат посочени каквито и да е съответни претекстове! Същият човек апелира отводите в Административния съд - Пловдив, който анулира отводите на КАТ като несъответстващи и несъстоятелни!

След втория отвод най-сетне по разпореждане на Административния съд от КАТ - Пловдив споделят, че подмяната се отхвърля поради това, че името било написано примерно като: Иван Петканов Драганов, а трябвало да написа Драганов Иван Петканов!!!

Втората причина, че в бразилската брошура няма посочено място на раждане. Съгласно бразилските управляващи мястото на раждане се показва единствено в случай че притежателят на шофьорската брошура е бразилец, тъй като това е техен документ, а не български. Затова се написа единствено дата на раждане и по-отдолу се изписва чужденец.

Където следва, че подмяната би трябвало да се извърши с бразилската брошура дружно с персоналната българска карта за идентичност. Въпреки това тези хора от КАТ - Пловдив не престават да отхвърлят. Продадена е трета тъжба против КАТ, да забележим какви резултати ще има.

Аз персонално съм бил в КАТ, където съм забелязал, че, когато става въпрос за задгранични книжки, служителките постоянно изпращат хората при този полицейски контрольор, който всеобщо ги връща по една или друга причина и същите нямат опция да си подменят книжките за български ".

Надяваме се в най-скоро време в редакцията да получим публично мнение на полицията, с цел да можем да осведомяваме хората по проблема.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР