Да не се купува зала Строител за 5 млн. лева,

...
</TD
>Да не се купува зала Строител за 5 млн. лева,
Коментари Харесай

Слави Георгиев с изненадващо предложение за Математическата и зала Строител

Да не се купува зала " Строител " за 5 млн. лв., а парите да се трансферират за нова постройка на Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов ". Това предложение даде на специфична конференция самостоятелният общински консултант, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Собственикът на зала " Строител " е изискал 6 млн. лв. с Данък добавена стойност, такава е и оценката на оценителя. Комисията, която беше основана, с цел да води договаряния непосредствено се е съгласила на тази сума, изясни той.

Съветникът остро възрази по отношение на нуждата от закупуването на спортното оборудване. Според него първо би трябвало да се види общината с какво разполага като инвентар и по-късно да се премине към закупуване. Тя (залата - бел. ред.) не се намира в добро функционално положение, не носи облага на нейния притежател и по тази причина той я продава, посочи Георгиев.

" Това по-скоро наподобява на услуга към притежателя, имаме зала " Колодрума ", зала " Олимпиада " и в случай че общината желае да даде спортни зали на някой клуб, то това може да го направи към този момент с наличните такива, а не да закупуваме нови, изключително в края на мандата ", добави той.

В тази връзка направи изненадващо предложение, което е на дневен ред през последните дни, като напомни в резюме желанието на Община Пловдив в лицето на заместник-кмета Стефан Стоянов да кандидатства за финансиране за нова постройка на ОУ “Драган Манчов " и създаване на пристройка за Математическата гимназия.

" Видяхме обаче че родителите и на двете гимназия са срещу ", отвърна Георгиев. " Имаме 30 дка отредени за нова сграда на МГ, на които можем да разгърнем с изключение на просветителна активност, само че и лаборатории, спорт, общежитие. За да се случи всичко това би трябвало да предприеме ограничения, а видяхме, че Пловдив разполага със средства.

Ето за какво самостоятелният общински съветник предложи да се отхвърли точката за зала " Строител " за отчасти финансиране на нова постройка МГ в терена в регион " Тракия ".

" За задачата би трябвало да се изготви Подробен устройствен план, да се премине към планиране на нова постройка, като ще са необходими малко повече от 400 000 лв., каквито се тиражират от през вчерашния ден ", посочи Георгиев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР