Чудо невиждано в Пловдив от последните години: трафикът в града

...
</TD
>Чудо невиждано в Пловдив от последните години: трафикът в града
Коментари Харесай

Радост в Пловдив: Трафикът намаля с 40%

Чудо невиждано в Пловдив от последните години: трафикът в града е намалял фрапантно и напредването от точка А до точка Б даже в час пик заран или вечер е търпимо.  Plovdiv24.bg направи опит за превъзмогване на някои от най-невралгичните точки в града - централна жп гара, бул. " Хаджи Димитър " и ул. " Гладстон ".

Оказа се, че с новия пътен байпас през паркинга на някогашната транспортна болница прекосяването по бул. " Христо Ботев " около Гарата става за по-малко от 2 минути. Важно конкретизиране е, че това става, когато пешеходците употребяват подлеза, а не наземната пешеходна пътека, което, от една страна, е рисково, а от друга - бави изтеглянето на колите от сектора.

Докато северното платно на бул. " Хаджи Димитър " е затворено за ремонт, трафикът върви в двете посоки единствено в южното. Пътят е задоволително необятен и няма проблем при разминаването на огромни 12-метрови рейсове. Ако имате шанс пред вас да не се движи градски автобус, който стопира на спирките, дистанцията от надлеза, започващ на бул. " Христо Ботев ", до влизането в ул. " Царевец " се изминава тъкмо за 2 минути и 10 секунди.

Третата невралгична точка, която от години основава глаболия на водачите, е улица " Градстон ". Обикновено в час пик колоната коли от запад на изток стига доникъде, а прекосяването през кръстовището става приблизително за четири-пет зелени светофара. По време на изследването се оказа, че превъзмогването става за две зелени светлини, което измерено във време е 1 минута и 29 секунди (виж видеото). 

Според наблюденията на таксиметровия водач, който беше наш гид в опита, от началото на юли трафикът в Пловдив е намалял с към 35-40%. Повечето хора са в отпуска и са напуснали града, което доста облекчава  придвижването.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР