Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за лошо състояние на междублоковите пространства

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за лошо състояние на междублоковите пространства
Коментари Харесай

Пловдивчанка: Невъзможно е да живеем нормално, тази болница превръща ежедневието ни в ужас

Читател на Plovdiv24.bg алармира за неприятно положение на междублоковите пространства към болница " Каспела ".

" Невъзможно е да живеем обикновено. Отвратително положение на тротоарите пред всеки блок до " Каспела ". Колите на пациентите на болничното заведение паркират върху тях, което довежда до неспособност да се движиш по тях. Място за паркиране за живущите няма. Обикаляме по 20 минути към блока, инцидентно пък може да си тръгне пациент, с цел да освободи място. Казаните за битови боклуци са претъпкани с черни чували, изхвърлени от санитарите на " Каспела ". В междублоковото пространство има пейки, на които сядат пациентите. Нищо неприятно в това няма. Но те ядат, пият и си оставят отпадъците по пейките. Тази болница трансформира всекидневието ни в смут ", написа още в своя сигнал нашият четец.

Припомняме, също по този начин, че поданици на квартала излязоха на митинг, откакто стана ясно, че  " Каспела “ стартира строителството на нов лековит корпус. Той ще бъде на 5 етажа. Прдвидено е построяването на многоетажен паркинг. Всички ще бъдат функционално свързани с главните корпуси на болничното заведение.

Това значи, че постройките безусловно ще бъдат залепени за терасите. Отстоянието е към 7 метра. Хората са виждали документи само за новата жилищна постройка, където пък отстоянието е даже по-малко. 

Най-големият проблем за хората е, че ще бъдат зазидани. От страната на бъдещия градеж са всекидневните и спалните на блока, от другата страна са кухните и баните. Това значи, че като излязат на терасите си ще гледат пред себе си бетон, а небето ще могат да видят единствено като вдигнат взор нагоре.

Живущите в блока са безапелационни, че ще търсят правата си по всички вероятни способи. Нямат желание да се отхвърлят и обмислят по-сериозни ограничения.

Въпросният, който предизвика недоволство и митинг на тези жители, въпреки всичко може да бъде избавен от застрояване. Това стана ясно от думите на кмета  в отговор на журналистическо питане.

" В връзка сме с вложителите. Една среща имах, до края на седмицата ще имам втора. Намислили сме нещо. Ако съумеят да ни се осъществен картите, и този имот ще бъде избавен " - сподели кметът Димитров.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР