Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нашата редакция, за да

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нашата редакция, за да
Коментари Харесай

Пловдивчанин случайно откри веществени доказателства, свързани с тежко престъпление?

Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нашата редакция, с цел да заяви на какво е попаднал по-рано през днешния ден:

" Здравейте, пиша по тематиката с подправените принадлежности, които арестуваните арменци в Пловдив са продавали. Днес се разхождах около реката до Първенец и се натъкнах на 1 камион изхвърлени подправени стикери на разнообразни марки принадлежности. Явно мошениците там са ги изхвърляли ".

Припомняме, че на 21 януари тази година от Министерство на вътрешните работи Пловдив бе обявено за разкрита проведена незаконна група (ОПГ) за данъчни закононарушения, измами, нерегламентирано потребление на непознати търговски марки и пране на пари. 

От изнесената тогава информация сатна ясно, че групата е разпространявала строителни принадлежности от друг тип, които са били закупувани от Китай, само че са били представяни посредством спомагателен етикет като артикул от немски генезис. При обиските са открити огромно количество етикети, които са били употребявани за тази цел. Инструментите са били изпращани към клиентите чрез " Еконт ", " Спиди " и други компании. 

Оборотите, които са били осъществени от интернет продажбите, са били големи. За 2022-ра година те са 2.5 млн. лв., а за 2023 година - 3 млн. лв.. За тези пари арестуваните не са внесли нито лев налог към бюджета. 

Към момента не е ясно дали видяното през днешния ден от нашия четец е по отношение на тази група. Ще чакаме отговор от ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР