Читател на Plovdiv24.bg остана възхитен от опашка в... Кауфланд. Човекът

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg остана възхитен от опашка в... Кауфланд. Човекът
Коментари Харесай

Пловдивчанин остана възхитен от опашка в Кауфланд

Читател на Plovdiv24.bg остана очарован от опашка в... " Кауфланд ". Човекът се свърза с редакцията на медията, изпращайки ни и фотоси, които са направени в събота към 18,00 часа в обекта на бул. " Цариградско шосе в Пловдив ".

" Възхитен съм ", гласи късият коментар на пловдивчанина, който прецизира, че хората са се наредили не на каса в магазина, а пред автомат.

 през пролетта на актуалната година. За да бъдат подтиквани да рециклират повече, клиентите получават ековаучер на стойност 5 стотинки за всяка върната опаковка.

Съоръженията са ситуирани в общо 15 магазина " Лидл " и " Кауфланд " в девет града в страната, измежду които София, Пловдив, Варна, Габрово, Добрич, Монтана и други. Те дават опция на клиентите на двете вериги в тези градове елементарно и бързо да върнат употребяваните от тях опаковки от питиета на мястото, където всекидневно пазарят, като по едно и също време с това способстват за опазването на околната среда.

Автоматите в Kaufland и Lidl одобряват пластмасови бутилки до 3 литра от PET материал (обозначени със съответния знак)* и железни кенове. В тях няма да се одобряват пластмасови бутилки от мляко и млечни артикули, олио, зехтин и оцет, както и бутилки и кенове, които съдържат течности или са деформирани или нечисти.

Получените против върнати бутилки ековаучери ще могат да бъдат употребени при покупка над 10 лева в същия магазин, в който са върнати бутилките, до 90 дни след издаването им. Събраните PET бутилки ще се рециклират в страната, а полученият материал ще се употребява за производството на нови пластмасови произведения от български производители. По този метод се понижава потреблението на пластмаса, пестят се запаси и се затваря виталният цикъл на суровините.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР