Читател на Plovdiv24.bg ни изпрати разказ от първо лице на

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg ни изпрати разказ от първо лице на
Коментари Харесай

Напрежение в центъра на Пловдив! Шофьор на Мерцедес и тротинеткаджия едва не се сбиха

Читател на Plovdiv24.bg ни изпрати роман от първо лице на напрегната обстановка, която му се е случила в центъра на Пловдив.

" Наскоро ми се случи следната преживелица. Карам си електрическа тротинетка и слизам, с цел да пресека ул. " Кръстьо Пастухов ", в посока сточна гара. При пресичането ми " Мерцедес " минава до краката ми и безусловно беше на косъм да ме сгази. Аз в след това му блъскам леко задния калник.

" Шофьорътслиза и стартира да ми вика: " Знаеш ли какво ще ти случи, в случай че още веднъж ми удариш колата? ", " Кой ти е дал позволение да ми я удряш? ", " Знаеш ли, че съм по огромен от теб. Аз му отвърнах, че е редно да държи отдалеченост. Той обаче продължи с агресиятя  и да се опита да ме удари. Добре, че беше един възрастен човек и едно момче на към 25 години, които оказа помощ в тази обстановка.

Имам и друго на поради. Как става по този начин,  че на това кръстовище няма нито една пешеходна пътека. Все отново се намира тъкмо до ТУ и ПУ, където има доста студенти не считам че това е обикновено. "  

Plovdiv24.bg напомня следните правила на ЗДП, които се отнасят за водачи, пешеходци и водачи на колела и тротинетки, т.е за всички:

- Когато е налице особено обрисувана за задачата пешеходна пътека или даже да няма маркировка върху пътното платно, само че да е сигнализирано мястото с пътен знак, обозначаващ пешеходна пътека, то пешеходецът притежата безусловно право да пресича пътното платно, на което право адресира задължението на всички водачи на моторни транспортни средства да го пропущат и да не заплашват живота и здравето му.

- По подобен метод се пояснява и правото на пешеходеца да премине по продълженията на тротоарите и банкетите.

- Когато пешеходец минава през контролирано със светофарна уредба място, неговото право да пресече пътното платно още веднъж е безусловно и абсолютно. Но в в тези случаи, пешеходците би трябвало да се преценяват с типа на светлинния сигнал и да преминат единствено когато той е разрешаващ.

- По изключение се дава опция на пешеходците да пресичат на нерегулирани места – това се отнася за случаите отвън обитаеми места и по двулентови двупосочни пътища в обитаеми места, в случите когато няма пешеходна пътека наоколо. Но в този случай, правото на пешеходците не е безусловно – водачите на пътни транспортни средства нямат отговорности да ги пропуснат.

Ако и вие станете очевидци на нещо, което съгласно вас заслужава да бъде оповестено, можете да ни изпращате сигнали, фотоси и видеа на електронната ни поща , на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни .
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР