Черноморието е чисто и не е опасно. Това написа в

...
</TD
>Черноморието е чисто и не е опасно. Това написа в
Коментари Харесай

Министърът на околната среда и водите: Черноморието е чисто и не е опасно

Черноморието е чисто и не е рисково. Това написа в персоналния си профил във Facebook министърът на околната среда и водите. 

" Здравните инспекции и инспекциите по околна среда, които мерят друг вид замърсители, постоянно тестват водата, проучват я във високотехнологични лаборатории и осведомят. Доверявайте се на тези разбори и данни и се обръщайте към тях, когато имате паники или сигнали, които са свързани със здравните или екологичните характерности на черноморската вода или друга среда. Личното ми мнение, откакто в последните два месеца два пъти обиколих Черноморието от Дуранкулак и Синеморец и посетих всички съществени плажове, дюни, предпазени местности, къпах се, когато ми оставаха няколко свободни минути, и пих чешмяна вода, когато бях жаден, е, че Черноморието е чисто и не е рисково “, добави Попов.

По думите му районните здравни инспекции тестват непрекъснато водите на Черноморието в профилирани и акредитирани лаборатории по интернационално открита методология.

" Хората се поуспокоиха, че " Нова Каховка “, която в никакъв случай не е представлявала забележителен риск за Черноморието ни, не е замърсила крайбрежните води. Сега нова вълна на паника залива обществото. Случайни проби на няколко плажа посочили бактериално замърсяване. Министерството на здравеопазването разгласява в детайли обяснение за какво тези проби не са меродавни “, добави министърът.

Вчера, във връзка проучване, осъществено по взаимна самодейност сред група " Микробиологични опасности в околната среда, план SUMMIT “ на Софийския университет " Св. Климент Охридски “ и асоциация  " Активни консуматори “ за замърсяване на плажовете и водата в морето, Министерството на опазването на здравето заяви, че не приема за правилни данните. От ведомството изрично отхвърлиха обществено оповестените данни, с които, съгласно министерството, се манипулира публичното мнение и посредством които се дискредитира работата на държавните институции и доверието в тях.

Според проучването, оповестено от " Активни консуматори ", най-чиста е водата при плаж Хармани, а най-мръсна - при Попски плаж и Царево. В тестването са включени 11 от записаните 49 плажа по Южното Черноморие. Подборът на плажовете е според оценка на риска - търсени са нечистите плажове. Пробите от морска вода са събирани в интервала 31 юли - 2 август, показват от асоциацията.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР