Бюджетът на Пловдив набъбна с още няколко милиона, след като

...
</TD
>Бюджетът на Пловдив набъбна с още няколко милиона, след като
Коментари Харесай

Бюджетът на Пловдив набъбна с още няколко милиона

Бюджетът на Пловдив " набъбна " с още няколко милиона, откакто групите на политическите сили направиха спомагателни оферти. Общото усещане е, че всички се постараха да показват хрумвания в позитивна посока за развиването на града, предава Plovdiv24.bg .

Съветниците оферират да се плануват средства за създаване на нови велоалеи и съгласуваност сред тях, ремонт и планиране на спортни и детски площадки, създаване на поливни системи, озеленяване и нови паркове, планиране на детски градини, основаване на фонд за възстановянане на здания монументи на културата, фотоволтаични системи на публични здания, ремонт и рехабилитация на улици, откриване на кабинети за неотложна помощ и др. 

Обсъждането на плана за бюджет на Пловдив стартира с презентация от заместник-кмета по финанси Женя Петкова. Разчетите на администрацията демонстрират, че градът ще разполага с 683 918 800 лева, от които 383 772 473 лева за  делегирани от страната действия, а локалните доходи са в размер на 300 146 327 лева

Залагат се 24 000 000 по-малко локални доходи, на база разбор на приходосъбирането към 31.12.2023 година, което е 212 млн. лева, съобщи Петкова. Намерението на администрацията е да се усъвършенства приходосъбирането, за което факт са събраните с 1 милион повече доходи за януари 2024 година

Разходната част, която е равна на приходната, се планува дофинансиране с 21 милион лв. на държавно делегираните действия.

Според плановете, 41% от средствата отиват за обучение, 22% - за благоустройство, комунално стопанство и запазване на околна среда. 

По предложение на председателстващата съвещанието на Общинския съвет Савина Петкова сега тече отмора от 30 минути. През това време кметът Костадин Димитров и екипът му би трябвало да преценяват дали ще одобряват някои от предложенията. Тези, които не се одобряват от администрацията, ще бъдат подложени на гласоподаване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР