Бургас вече има първата в страната детска ясла, която използва

...
</TD
>Бургас вече има първата в страната детска ясла, която използва
Коментари Харесай

Кметът на Бургас откри първата по рода си детска ясла в страната

Бургас към този момент има първата в страната детска ясла, която употребява геотермална сила за отопление през зимата и изстудяване през лятото.

Инсталацията разрешава да се лимитират сензитивно разноските за сила, а оттова и да се лимитират въглеродните излъчвания във въздуха.

Прогнозната стойност на спестената сила е към 1 747 053 kWh/ годишно. Наред с това посредством новата апаратура се обезпечава и по-голям комфорт както за личния състав на яслата, по този начин и за дребните деца.

Чрез специфична система от тръби геотермалната апаратура употребява температурата от 5 до 23 градуса от два сондажа на дълбочина сред 100 и 120 метра без да черпи вода от тях. С силата се зареждат два елемента – единият с мощ 85,8 kW за отопление, а различен с мощ 66 kW за изстудяване на постройката.

Освен новата апаратура, Детска ясла № 3 е и с актуализирана площадка, оборудвана с подобаващите уреди за игра, където децата ще организират занятия и ще развиват своите двигателни умения.

`Следим всички стратегии, които да ни разрешат построяването на такива съоръжения и в останалите детски градини и ясли, уповавам се, че скоро и в учебните заведения! ", спосочи кметът.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР