Буден гражданин и читател на Plovdiv24.bg се е заел с

...
</TD
>Буден гражданин и читател на Plovdiv24.bg се е заел с
Коментари Харесай

Млад пловдивчанин се зае с нелека задача

Буден жител и четец на Plovdiv24.bg се е заел с нелеката задача да осведоми локалната власт къде в града има изпочупени спирки на градския превоз и по-късно да следи дали те ще бъдат ремонтирани и по кое време. 

Още през декември 2023 младежът е алармирал институциите за две компрометирани спирки.

Едната се намира пред хотел " Марица " на бул. " Цар Борис Трети Обединител ", а другата е при колелото на " Скобелева майка " до трезора на Българска народна банка.

" На 12.01.2024 г.  от Оперативна програма " ОКТ " (общинско дружество " Организация и надзор на превоза " ) ми изпратиха две писма за двете спирки, че трансферират по компетентност да се възстановят на компанията концесионер ", споделя той в сигнала си до нас.

В последна сметка момчето получава систематизиран отговор дали ще бъдат изцяло възобновени спирките. Оказва се тази при " Скобелева майка " е редовно изпочупвана и концесионерът не планува още веднъж да бъде ремонтирана.

" За спирката за хотел " Марица " отговора е наблюдаван: Относно писмо с изх.№ 109-12.01.2024 на Общинско дружество " Организация и надзор по превоза “, касаещо спирка на всеобщ градски транспорт  №8, с адрес гр. Пловдив, бул. " Цар Борис III Обединител " - Спирка " Хотел Марица ", ви известявам, че подмяната на счупените и възобновяване на изчезналите детайли на спирката  са включени в листата за поправки на " Елиза 1999 “ ЕООД. С следващо писмо ще бъдете известени при привършване на ремонтните действия по спирката. 

За спирката на колелото на Скобелева майка отговорът е: Относно писмо с изх.№110-12.01.2024 на Общинско дружество " Организация и надзор по превоза “, касаещо спирка на всеобщ градски превоз №349, с адрес гр. Пловдив, ул. " Ягодовско шосе " - кръговото на ДК, ви известявам, че същата  няма да бъде ремонтирана, заради обстоятелството, че няма по какъв начин да бъде обезпечена нейната целокупност и е изложена на висок риск от още един вандализъм.  Спирката е ремонтирана няколко пъти през годините, само че резултатът е забележим и сега. Фирма " Елиза 1999 “ ЕООД прави всичко допустимо да е правилен концесионер на спирките в град Пловдив и да е в услуга на жителите на града, само че има спирки, чиито поправки биха били загуба на време и финансов запас.

Само за информация – за девет месеца през 2023 година сме ремонтирали над 40 спирки на стойност над 30 000 лева без Данък добавена стойност, като част от тях са били ремонтирани два пъти ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР