Борбата продължава - това е първият коментар на новия управител

...
</TD
>Борбата продължава - това е първият коментар на новия управител
Коментари Харесай

Шефът на ВиК Пловдив: Проблемът е, че българинът не пести, а пилее вода

" Борбата продължава " - това е първият коментар на новия шеф на ВиК-Пловдив инж., изработен пред Plovdiv24.bg .

Оттук нататък следва същото, както до момента - работа по обектите, справяне с проблемите във финансов и учредителен проект, добави той.

" Участваме в доста планове. Надяваме се скоро да бъде приключен " Модър-Царевец ", следва фаза 2 по Южния обходен колектор, обекти по Плана за възобновяване и резистентност и други обекти, взаимно с общините. Всички неща, които вършим, са в интерес на жителите " - сподели Гълъбов.

На въпрос дали ще изиска повишаване на водата, шефът напомни, че сдружението има 5-годишен проект с финансови планове. Увеличението на цената зависи от икономическите условия и вероятно от покачване на инфлацията, каквото, съгласно него, не се чака. 

" Аз персонално съм обезпокоен от сериозното засушаване. Проблемът е, че българинът не пести, а пилее вода, т.е. би трябвало разяснителна акция измежду хората. На доста места в Европа подпочвените води понижават и това ще се окаже проблем като цяло. Решението е да има екстензивно развиване на нашите системи и възстановяване на експлоатационните равнища. Очакваме от потребителите съответен отговор - икономисване. Трябва да се съобразим с естествените дадености " - акцентира Гълъбов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР