Близо половин милион лева са задигнати при обира на инкасо

...
</TD
>Близо половин милион лева са задигнати при обира на инкасо
Коментари Харесай

Излязоха нови разкрития по въоръжения обир в Благоевград, ето каква сума е била задигната

Близо половин милион лв. са отмъкнати при обира на инкасо автомобил в Благоевград. Това сподели на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

Той отхвърли да разяснява повече детайлности по случая с претекста, че към момента се работи по него. По думите на основния секретар напълно скоро следва да бъдат предоставени данни от следствието на грабежа, който стана на 2 декември 2023 година. 

Припомняме, че при него бе прострелян охранител. Извършителите на действието към момента не са известни. 

Гл. комисар Коцев добави, че ОДМВР - Благоевград работи добре, това демонстрира и годишния отчет за активността на дирекцията през 2023 година.

По думите му главен приоритет в работата на благоевградската дирекция през 2024 година би трябвало да бъде битката с домашното принуждение. 

По време на брифинга стана ясно, че равнището на домашното принуждение за област Благоевград е над 50%, а в народен мащаб бележи над 86%. 

Друг проблем, по който би трябвало да се работи е за ограничение на тежките произшествия.

" ОДМВР - Благоевград завърши годината с трима починали повече спрямо 2022 година Или другояче казано, броят на злополуките с ранени и убити бележи сериозен растеж “, добави Коцев.

Дирекгорът на ОДМВР - Благоевград старши комисар Даниел Димитров от своя страна сподели, че регистрират положителни резултати по линия на опиатите, като по думите му през 2023 година на територията на област Благоевград са конфискувани над един кг кокаин и към 22 кг. суха тревиста маса. 

На днешния брифинг участваха още зам.-министърът на МВР Кирил Ценкин, зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев и регионалният шеф на Благоевград Мария Димова.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР