Близо 7 години след трагичен инцидент с прегазен на пътя

...
</TD
>Близо 7 години след трагичен инцидент с прегазен на пътя
Коментари Харесай

7 години след трагичен инцидент виновни няма

Близо 7 години след драматичен случай с прегазен на пътя велосипедист има възможност делото има късмет да завърши. На първа инстанция производството е прекъснато, само че в края на предходната година процесът беше обновен, откакто Апелативният съд го върна за нова четворна експертиза, предаде кореспондент на Plovdiv24.bg . Делото обаче още веднъж забуксува предходната седмица и бе отсрочено за разпит на още очевидци. Следващото съвещание би трябвало да се състои на 9 май.

Подсъдим по делото е Иван Чернев, на който е повдигнато обвиняване за нарушение на разпоредбите за придвижване в Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на велосипедиста Иван Дойков.

На 9 април 2016 година Чернев пътувал от Пловдив към Казанлък по работа с товарен автомобил " Ивеко ". Движел се с към 50 км/час. Около 13:30-14 часа покрай с. Черноземен най-вдясно на пътя, по банкета, видял колоездач, който криволичел. Това заострило вниманието му и понижил още повече скоростта, само че внезапно велосипедистът се отклонил наляво и изскочил пред камиона.

Чернев рисково задействал спирачките, само че поради близката отдалеченост блъснал велосипедиста. Веднага след случая слязъл от буса и се опитал да окаже първа помощ на потърпевшия. Иван Дойков бил жив, само че получил контузии на главата и умрял на 30 юни 2016 година

Според държавното обвиняване лидерът е нарушил чл. 20 ал.2 изр. 2 от ЗДвП: " Водачите са длъжни да понижат скоростта и при положение на нужда да спрат, когато възникне заплаха за придвижването ". Първата правосъдна инстанция е назначила тройна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза и на база на заключенията наказателното произвеждане е прекъснато. Апелативният съд обаче го връща за нова четворна експертиза.

На идното съвещание предстоят разпити на очевидци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР