Бетоновият мост трябва да се махне - обяви бившият изпълнителен

...
</TD
>Бетоновият мост трябва да се махне - обяви бившият изпълнителен
Коментари Харесай

Бивш шеф на БДЖ: Махнете жп линията Пловдив - Филипово

Бетоновият мост би трябвало да се махне - разгласи някогашният изпълнителен шеф на БДЖ АД Олег Петков, който взе участие в полемика за проблемите на трафика в Пловдив в границите на подготовката на Плана за устойчива градска подвижност, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Има 4 пресичания на жп линиите, което е проблем за железницата. Другият сериозен проблем е линията Пловдив - Филипово. Тя е с три прелеза, които пречат на развиването на града на запад. Намерението на НКЖИ е да направи естакада, само че съгласно Петков по-добре би било да се създадат подлези. 

" Тази линия е с отпаднала нужда. Навремето я поддържахме, тъй като военните я употребиха за транспортиране на своята техника. Сега няма потребност от нея " - изясни специалистът.

По негово мнение, жп линията сред Централна гара Пловдив - гара Филипово би трябвало да се демонтира, тъй като пречи на транспорта и на хармоничното насърчаване на града. Вместо да се издига жп естакада, може да се купят няколко електрически мотриси и да се пуснат крайградски пътнически влакове.

" Ако влаковете потеглят на всеки 3 минути, хората ще слязат от колите и ще употребяват жп превоза " - счита Петков.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР