Бериван Белялова, която е обвинена в умишлено убийство на своя

...
</TD
>Бериван Белялова, която е обвинена в умишлено убийство на своя
Коментари Харесай

Миг преди убийството: Опря ми пистолет в главата, исках да се предпазя

Бериван Белялова, която е упрекната в съзнателно ликвидиране на своя другар Ивайло Ангов, описа през днешния ден пред Апелативен съд - Пловдив по какъв начин се е стигнало до съдбовния случай в пловдивския квартал “Тракия ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Нищо не съм направила съзнателно. Той беше пийнал. Просто желаех да си взема телефона. Тогава той ми хвана главата и ме удари. Опря ми револвер в главата, а аз желаех да се предпазя и да се защитя ", описа Бериван пред 3-членния състав на съда.

Прокурорът обаче обори изказванието й за самоотбрана, цитирайки показанията на един от очевидците. Той минавал под прозореца на жилището в блок 71 в " Тракия " и ясно чул женски глас да крещи " ще те утрепя "!

В последна сметка Апелативен съд – Пловдив удостовери определението на Пловдивския областен съд, с което е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на дамата. На обвинената е повдигнато обвиняване за това, че на 06.01.2023 година в град Пловдив, в апартамент в ЖР " Тракия “, с газов револвер, съзнателно е умъртвила Ивайло, като посоченото закононарушение е наказуемо с отнемане от независимост от 10 до двадесет години.

След като се срещнаха с материалите по делото, фотоалбума, здравната експертна информация на потърпевшия, показанията на очевидци и останалите материали по делото, апелативните съдии решиха, че има задоволително данни, които удостоверяват обоснованото съмнение за съпричастността на Бериван към закононарушението, в което е упрекната, поради презумпцията на член 63 алинея 2, т.3 от Наказателно-процесуален кодекс. От друга страна има заплаха при по-лека мярка за неотклонение обвинената да извърши закононарушение.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР