Базар на грамофонни плочи събра колекционерите от Русе за предстоящия

...
</TD
>Базар на грамофонни плочи събра колекционерите от Русе за предстоящия
Коментари Харесай

Винилът отново на мода: Откриха базар за плочи в Русе

Базар на грамофонни плочи събра колекционерите от Русе за идния 14 февруари. Почитателите на аналоговия тон имаха опция да изберят музикален подарък за Деня на влюбените.

Във високотехнологичния 21 век винилът още веднъж е на мода. А броят на колекционерите на грамофонни плочи пораства с всеки минал ден. Затова меломаните от Русе сътвориха свое съдружие.

Делян Димиев – създател на Сдружение " Русенски меломани " споделя пред националната телевизия: " Меломанството е хубаво занимание и би трябвало да се познаваме. Русе не е толкоз огромен град. Постепенно да се съберем и да поддържаме връзка между тях, да обменяме хрумвания кой какво е намерил, какво е слушал, каква група е разкрил и така нататък "

Над 3 000 плочи има в сбирката си Милко Иванов. Страстта му към винила датира от началото на 70-те години:

" Музиката, с която съм почнал слушането, тогава не се наричаше още хард рок или по някакъв различен метод. Наричаше се бийт музика. Музиката частично на " Бийтълс ", на " Ролинг стоунс ", на " Крийм ", Джеферсън Еърплейн, доста други от това време. "

Найден Стойчев е измежду купувачите на базара. Избра плочи за другар колекционер от Белгия:

" Взех три плочи – едната е на Стинг, който сподели господинът че е нова, американска е. Той доста харесва и е познавач на Стинг този белгиец. Другата е на " Депеш мод ", която е остаряла, която също доста му харесва. А третата е – в този момент ще ви покажа – не знам тъкмо какво е, само че ми хареса обложката и допускам, че ще бъде нещо забавно. "

12-годишната Цвета Радева е за първи път на базар за грамофонни плочи. Признава, че постоянно слуша музика на винил у дома дружно с родителите си:

" Мисля, че за мен цифрово записаната е по-добра, само че на плоча музиката носи друго чувство и също е забавна. "

Поради огромния интерес към събитието, уредниците към този момент възнамеряват идващото му издание напролет.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР