Българи прибраха над 50 млн. паунда (115.05 млн. лева) от

...
</TD
>Българи прибраха над 50 млн. паунда (115.05 млн. лева) от
Коментари Харесай

Начело с бизнесмен от Пловдив: Видео показва как българи хвърлят пачки с пари по пода

Българи прибраха над 50 млн. паунда (115.05 млн. лева) от данъкоплатците в най-голямата машинация с компенсации във Англия, пише  The Telegraph и разгласява видео на българите, които хвърлят пари и живеят нашироко.

Галина Николова, 38 година, Стоян Стоянов, 27 година, Цветка Тодорова, 52 година, Гюнеш Али, 33 година, и Патриция Панева, 26 година, се признаха за отговорни в машинация и пране на пари по отношение на присъединяване им в машинация с многомилионна сума от системата за компенсации на Англия. Петимата членове на проведената незаконна група са поискали непозволено над 50 милиона лири за интервал от четири години и половина.

В интервала сред октомври 2016 и май 2021 година проведена незаконна група от петима жители на България е съумяла да присвои повече от 50 милиона паунда от обществени помощи във Англия, оповестява телевизионният канал Sky News, като акцентира, че това е " най-голямата машинация с компенсации правната история “ на страната.

Гюнеш Али е на 34 години. Във Англия живее от дълго време, а българският му адрес е в Пловдив. Справка в Търговския указател демонстрира, че взе участие в ръководството на компания, записана през 2022 година. Съдружник е с още двама души. Али е с максимален капитал. Седалището на компанията е в центъра на Пловдив. Тук е и офисът на сдружението.

Орхан Джагдънлъоглу, съдружникът на Гюнеш, твърди, че не го е виждал от години и въпреки по документи да е част от компанията, действително не я управлява.

Управителят на заведението  споделя, че в никакъв случай не е виждал Гюнеш Али.

" Управлява братовчед му. От година съм тук и не съм го виждал “, споделя пред bTV Атанас Плачков, шеф на заведението.

Адресът в Пловдив, който Гюнеш Али е давал за контакт с него, е в тази къща в Пловдив, а съседи споделят, че до скоро там са живели майка му и брат му. Днес тя е необитаема.

Хората в близост описват и самият Гюнеш Али идвал тук, само че оставал в друга кооперация. Днес част от фамилията му е в Англия. В схемата на острова Али, става известно, не е единственият с адрес в Пловдив.

Българският адрес на 52-годишната Цветка Тодорова е в блок в Пловдив покрай кв. " Столипиново “.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР