Бъдещата държавна автогара в Пловдив съвсем скоро ще получи лиценз

...
</TD
>Бъдещата държавна автогара в Пловдив съвсем скоро ще получи лиценз
Коментари Харесай

Крачка по-близо до държавна автогара в Пловдив

Бъдещата държавна автогара в Пловдив напълно скоро ще получи лиценз за осъществяване на публичен транспорт. доктор инж., а в изявление за Plovdiv24.bg посочи, че планът е в напреднала фаза и е въпрос на седмици да се завърши.

Идеята е на държавната автогара да стопират рейсовете от регионалната транспортна скица. По този метод ще се понижат доста таксите, които превозвачите в този момент заплащат за влизане в частните автогари. 

" Подадени са документи за приемане на лиценз на автогарата. Чакаме обратно  документите и доста скоро, може би е въпрос на седмици, да имаме още една автогара, която да разреши по-конкурентна среда измежду превозвачите и по тоя метод междуселищният превоз в региона да стане по-добър " - разяснява в изявлението регионалният шеф.

Автогарата ще се намира от източната страна на централна гара. Ще има 10 бранша. Изграждането й няма отношение към автомобилния пробив за свързване на регионите " Централен " и " Южен ".

Всъщност планът за автогара е по в средата на 2022 година по взаимно единодушие сред концесионера ДЗЗД " Железопътна гара Пловдив " ООД. Управителят на сдружението Миролюб Столарски не беше склонен с плана за авто пробив под гарата за нарушение сервитута на концесията му и заведе правосъдно дело против НКЖИ. След продължителни договаряния се пристъпи към повреждане на концесията и страната си върна собствеността върху парцела срещу 10 731 140,90 лв.. Това е сумата, посочена от концесионера Миролюб Столарски като инвестиция, която е направил в обекта от 2015 година все още на повреждане на контракта.

След преустановяване на концесията НКЖИ пое стопанисването на гарата и  построяването на пробива, а отсега нататък - и ръководството на новата автогара. Изпълнителят на автомобилния тунел " Трейс груп холд " няма ангажимент към построяването на автогарата, посочи за медията ни началникът на транспортния план в строителната компания Николай Иванов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР