Атанас Маринов е на 45 години, живее в Бургас и

...
</TD
>Атанас Маринов е на 45 години, живее в Бургас и
Коментари Харесай

Да помогнем на Наско да спаси зрението си

Атанас Маринов е на 45 години, живее в Бургас и от години се бори с латисова дистрофия на роговицата. Единственият му късмет с цел да не ослепее е незабавна трансплантация на роговиците на двете очи.

Заболяването му е наследствено и към 20-тата му година е бил диагностициран с това заболяване. През всичките години той се грижи за здравето си, следвайки рекомендациите на лекарите да употребява специфични очила, капки за очи, подлагал се е на процедури за изтъняване на роговицата, унищожаване на киста от окото. За страдание това заболяване има единствено консервативно лекуване и с възрастта зрението се утежнява, до момента в който индивидът изцяло ослепее.

В момента зрението му е спаднало под 10 % и на двете очи и има огромно помътняване. Затова незабавно се постанова да се извърши първата трансплантация, с цел да може окото да се възвърне за към 3-4 месеца и на пролет да се оперира другото. Ако зрението изцяло изчезне, трансплантацията става още по-сложна, а Наско нито ще може да работи, нито да се обслужва.

От няколко месеца търси разновидности за трансплантация на роговица. Обиколил е клиниките в София, в Турция и даже в Германия, където през миналата зима, работи, с цел да може да получи здравни права и бъде утвърден за трансплантация гратис там, само че се оказва, че все пак лекуването ще бъде скъпо.

Вариантът е лекуване в турската болница Дюнагюз, само че и там сумата е непостижима за него и фамилията му - по 24 000 лева на всяко око. За първата интервенция не доближават 8 000 лева, а за идната - 24 000 лева

Наско работи в областта на кулинарията като шеф-готвач с 27-годишен опит в България и в чужбина. Обучавал се е в Германия и Франция и е работил за заведения за хранене на същите места и е готвил даже за шейха на Оман. Той не стопира да работи, макар проблемите си. Силните слънчеви лъчи са извънреден дразнител за очите му и за това той непрекъснато носи слънчеви очила. Не може да чете и да се подписва на документи.

Нека го подкрепим в битката му да резервира зрението си. 

 Може да дарите през каса на Изи пей или всеки банков клон по дарителска сметка:

IBAN: BG32STSA93000030052539

В изгода на: Атанас Иванов Маринов
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР