Архитектурният облик на Бургас ще продължи да се подобрява и

...
</TD
>Архитектурният облик на Бургас ще продължи да се подобрява и
Коментари Харесай

Обновяват стара сграда в центъра на Бургас

Архитектурният образ на Бургас ще продължи да се усъвършенства и през новата 2024 година С административното подпомагане на Общината и посредством обезпеченото с нейна поддръжка финансиране от страна на Министерство на културата, стартира ремонт и фасадна реституция на остарялата частна постройка с адрес ул. " Александровска “ № 79.

Кметът Димитър Николов и основният проектант Тихомир Райчев благодарят на притежателите за интензивността и желанието да разкрасят и обезопасят своя дом.

" Продължете да търсите нашата поддръжка, с цел да се започват подготовка на документи и след това обновителни действия и на други остарели здания. Не сме върнали никой с искане за подобен вид подпомагане! Разчитайте на цялостна административна поддръжка от Общината! “, напомни кметът Димитър Николов.

По негово предписание през 2022 година започва серия от процедури за избавяне на старите къщи в ЦГЧ. Повечето от тях са частна благосъстоятелност и се намират под контрола на Националния институт за недвижимо културно завещание. Някои са в сериозно положение поради безучастие на притежателите им. Комисия от Община Бургас направи наставления. Собствениците бяха подкрепени административно. Много от тях реагираха с правене и координиране на планове. До край през последните 2 години бяха доведени няколко знакови ремонта и всички минувачи се радват на резултата.

От общо 223 здания културни полезности в града, към този момент 160 са в положително техническо положение. Те са реставрирани и имат добър общ тип. По останалите има какво още да бъде направено.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР