Апелативен съд – Пловдив потвърди взетите от Пловдивския окръжен съд

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив потвърди взетите от Пловдивския окръжен съд
Коментари Харесай

Оставиха в ареста задържаните с много марихуана край Пловдив

Апелативен съд – Пловдив удостовери взетите от Пловдивския областен съд ограничения за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на българския жител Б. Б. и жителя на Северна Македония Г. М.

Срещу двамата е повдигнато обвиняване за държане на наркотично вещество в изключително огромни размери. Македонският жител е арестуван на автомагистрала " Тракия “ на 14.02.2024г. при полицейска инспекция по сигнал. В управлявания от него лекотоварен автомобил е открито и конфискувано наркотично вещество, пакетирано и разпределено в кашони.

Установено е, че става дума за 130 кг марихуана на стойност повече от 2.5 милиона лв.. В същия ден, в София, е арестуван Б. Б. Той бил следен от чиновници на ДАНС по какъв начин претрупва кашоните с марихуана от тежкотоварен автомобил ТИР, който бил превозил от чужбина, в лекотоварния, арестуван по-късно на автомагистралата.

Пред апелативните съдии през днешния ден македонският жител съобщи, че не е знаел, че транспортира опиати, тъй като имал документи, че кара маратонки. Той изиска да бъде пуснат против парична гаранция. Б. Б., който също отхвърли причастност към закононарушението, изиска домакински арест, като се базира на влошеното си здравословно положение.

Апелативният съд одобри, че определението на окръжния съд, с което са взети обжалваните ограничения за неотклонение, е вярно и законосъобразно. Посочи, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение за присъединяване и на двамата арестувани под стража към закононарушението, в което са упрекнати. Действията на Б. Б. са били следени от чиновници на ДАНС, а Г. М. е хванат зад кормилото на микробуса, претрупан с конфискуваната марихуана.

И за двамата обвинени беше призната действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, в случай че им се дефинират по-леки ограничения за неотклонение. Апелативният съд се стимулира с особената тежест на похищението, която се дефинира от огромното количество наркотично вещество и взаимните старания на няколко лица. Беше маркирано и това, че преди няколко години македонският жител е бил осъждан на отнемане от независимост, което наказване е търпял в български затвор. Що се отнася до здравословното положение на Б. Б., апелативният съд одобри, че не е потвърдено да е влошено и несъвместимо с арестните условия.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР