Апелативен съд – Пловдив потвърди взетите от Окръжен съд мерки

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив потвърди взетите от Окръжен съд мерки
Коментари Харесай

Задържани с 30 кг марихуана остават в ареста

Апелативен съд – Пловдив удостовери взетите от Окръжен съд ограничения за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на петима мъже, упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група.

П. К., К. И., Н. С., С. Т. и А. М. са арестувани при полицейска интервенция на 15.02.2024 година и са упрекнати в това, че през интервала от началото на 2024 година до 15.02.2024 година на територията на област Бургас, Благоевград и Пловдив, са взели участие в проведена незаконна група, основана с користна цел и за да популяризира опиати. При осъществяване на интервенцията са открити и конфискувани 30 кг марихуана на стойност 602 800 лв..

Пловдивският апелативен съд реши, че вярно първоинстанционният Окръжен съд – Пловдив е приел, че от разпитите на трима полицейски чиновници под прикритие, от изключително огромното количество конфискуван опиат, високата степен на нелегалност на незаконната група, макар ранния стадий от следствието, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на всеки от арестуваните към обвиняването, което им е повдигнато за присъединяване в проведена незаконна група и новото обвиняване за разпространяване на опиати.

Съдът приема, че няма заплаха да се укрият, само че при една по-лека мярка, за каквато упорстваха юристите на всеки от обвинените, има действителна заплаха от осъществяване на закононарушение. Това произтича и от тежките планувани в Наказателния кодекс санкции за всяко от двете закононарушения, а точно от 3 до 10 години отнемане от независимост за присъединяване в проведена незаконна група и от 5 до 15 години отнемане от независимост и санкция от 20 000 до 100 000 лв. за разпространяване на наркотични субстанции.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР