Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Иван Богоев за

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Иван Богоев за
Коментари Харесай

Окончателно решение сложи край на надеждата за фалшификатор №1 на Пловдив

Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Иван Богоев за смяна на мярката му за неотклонение от " задържане под стража “ в " парична гаранция “. Срещу него е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за разработване и разпространяване на подправени документи.

След като се срещнаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии решиха, че доказателствата по делото обосновават съмнение за съпричастността на Иван Богоев към закононарушението, в което е упрекнат. Посочиха, че уличаващите пояснения на другия обвинен споделят с показанията на полицейските чиновници, които са наблюдавали размяната на бумаги и документи сред двамата в особено построен тайник в изоставена пловдивска постройка, както и с протоколите за претършуване и изземване на движимости, които са относими към предмета на доказване.

Апелативният съд одобри също, че при установяване на по-лека мярка за неотклонение е налице заплаха Иван Богоев да извърши закононарушение и да се укрие, поради повдигнатото обвиняване и обремененото му правосъдно минало, сочещо на самобитната му специализация в осъществяване на закононарушения, свързани с фалшификация на парични знаци и документи.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР