Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъж и жена,

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъж и жена,
Коментари Харесай

Още не сме въвели еврото, а измамите започнаха

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъж и жена, упрекнати в пробутване в послание на подправени евро.

А. А. и дамата, с която живеел на фамилни начала - Р. Ш., са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 09.11.2023 година в Чирпан, в игрална зала, в съучастничество са прокарали в обращение подправени парични знаци – четири броя неистинен банкноти с номинал 500 евро, като знаели, че са подправени. За закононарушението, в което са упрекнати, е планувано наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години.

Апелативните съдии одобриха, че определението на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета мярка " задържане под стража “ за всеки от обвинените, е обосновано и законосъобразно. От доказателствата по делото се постанова изводът, че остава непроменено обоснованото съмнение, че А. А. и Р. Ш. са съпричастни към закононарушението, в което са упрекнати и съществува заплаха да извършат закононарушение при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно. 

Същият състав на Апелативен съд – Пловдив удостовери определение на Окръжен съд – Хасково, с което е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на М. Д., упрекната в опит за контрабанда на два типа опиати за Република Турция.

М. Д. е упрекната в това, че на 10.02.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, общ. Свиленград, с автомобил марка " Renault Trafic, без съответно позволение направила опит да придвижи през границата на страната марихуана с тегло 47,9 кг на обща стойност 1 150 080 лв. и кокаин с тегло 3,3 кг на обща стойност 601 200 лв. или общо 1 751 280 лв., като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

Обвиняемата твърди, че е била наета против 300 лв. да извърши курс до Турция, като не знаела за опиатите, които били укрити в тайник. Тя е пътувала с още три приятелки. До момента имала 50 пътувания зад граница. Работи като хигиенист на къщи и жилища. Бусът е докаран от двама нейни познати.

Апелативните съдии одобряват, че заради огромното количество конфискуван опиат и високата му стойност, както и тежкото планувано в закона наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв., при по-лека мярка от " задържане под стража “ има заплаха М. Д. да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР