Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд –

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд –
Коментари Харесай

Бивш магистрат и депутат излиза от ареста в Пловдив

Апелативен съд – Пловдив промени взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение .

Спрямо Иван Димов на 20.01.2023г. е издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата на град Велс, Австрия. Срещу Иван Димов в Австрия се води наказателно следствие за пране на пари. В Европейската заповед за арест се твърди, че закононарушението, за което се води наказателно произвеждане, е наказуемо с отнемане от независимост до 10 години.

След като се срещна с материалите по делото и доводите на страните Пловдивският апелативен съд реши, че за задачата на същинското произвеждане по Европейската заповед за арест желаното лице може да бъде обезпечено задоволително надеждно и със идната по тежест по отношение на " задържането под стража “ мярка за неотклонение - " домакински арест “, която да се извършва на домашния адрес на Иван Димов с електронно устройство за следене.

Чистото правосъдно минало на желаното лице, неговият открит обществен и професионален статус и откритата трайна връзка с Република България постановат извод, че посочената от първия съд заплаха от укриване, която е била стимулирана само с тежестта на обвиняването, може да бъде сполучливо отстранена и с по-лека мярка.

Спрямо метода на първата инстанция пред Апелативния съд възрази освен отбраната, само че и прокуратурата, която пледира за отдръпване на настояването за " задържане под стража “. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР