Апелативен съд – Бургас не уважи жалба на , за

...
</TD
>Апелативен съд – Бургас не уважи жалба на , за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Георги от клането в Поморие

Апелативен съд – Бургас не почете тъжба на, за смяна мярката му за неотклонение от " задържане под стража “ в по-лека. Според държавното обвиняване на 26 август 2023 година в  Поморие, на ул. " П. К. Яворов “, пред дом № 96, Георги Н. е направил опит съзнателно да умъртви Димитър П., като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи.

На 02 октомври Окръжният съд в Бургас е удостоверил взетата мярка за неотклонение “задържане под стража “. Обвиняемият апелира определението пред по-висшата правосъдна инстанция.

В правосъдното съвещание пред апелативните съдии отбраната изложи доводи за осъществено в изискванията на неизбежна защита закононарушение и пледира за по-лека за неотклонение. Според прокуратурата определението на първоинстанционния съд е вярно и законосъобразно.

Въззивният съд намира, че към сегашния процесуален миг са налице всички учредения за продължение задържането на обвинения. Георги Н. е упрекнат за закононарушение, квалифицирано по член 115, вр. член 18, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години. Не е обезверен извода за съществуване на обосновано съмнение за съпричастност към действието и не е намалял интензитета на заплахата от осъществяване на закононарушение. Обвиняемият е с доста висока персонална степен на социална заплаха – неведнъж осъждан за закононарушения срещу собствеността, в това число и такива при изискванията на рисков рецидив, сочещи на трайно незаконно държание. Разследването и задържането на обвинения, с оглед неговата кратковременност, е в рационални периоди, съгласно критериите по Наказателно-процесуален кодекс и Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи, се споделя в определението на съда.

Постановеният правосъден акт на Апелативен съд – Бургас е финален и не предстои на обжалване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР