Американският университет в България има планове да се разраства. Това

...
</TD
>Американският университет в България има планове да се разраства. Това
Коментари Харесай

През пролетта започва разширяване на Американския университет в Благоевград

Американският университет в България има проекти да се разраства. Това заяви президентът на университета доктор Марги Енсин по време на прием-коктейл, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

" Ние желаеме да оставим по-голям отпечатък, както в града, по този начин и в света. В момента образоваме към 1 000 студенти, само че проектите ни са да образоваме 1 500 - 1 600 в околните години. 

Още напролет започваме това разгръщане посредством разширение на Скаптопара 3 ", сподели още президентът на АУБ.

Тя добави, че по едно и също време с това, ще бъде разширена и поддръжката към Центъра за информация, народна власт и поданство.

" Американският университет в България е единственият университет в света, чиято задача е да даде обучение от най-високо качество на хората с най-голям капацитет, които ще се трансфорат в водачите на остарялата, района и света ", акцентира тя.

Приемът, който събра благоевградската общност в Американския университет, е обичаен за висшето образователно заведение и се провежда всяка година. Той се дава в чест на положителното партньорство сред университета и благоевградската общност. 

На събитието участваха кметът на община Благоевград Методи Байкушев, регионалният шеф Мария Димова, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, заместник-кметове, общински съветници, представители на бизнеса, на други образователни заведения и видни общественици.

Още от речта на доктор Марги Енсин може да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР