Алехандро Поланко, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в

...
</TD
>Алехандро Поланко, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в
Коментари Харесай

Алехандро Поланко: Работим по възстановяване на въздушните връзки на Испания с България

Алехандро Поланко, ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Испания в България в изявление, особено за " Фокус ".   Посланикът откри през днешния ден в Дома на културата " Борис Христов “ в Пловдив фотографска галерия " Испания и България. Заедно в Европейския Съюз “. Тя е готова в границите на испанското председателството на Съвета на Европейски Съюз и с нея Испанското посолство закри културната си стратегия за председателството.

Ваше Превъзходителство, разбрахме каква е топлата връзка с Пловдив в тази галерия. Но аз бих желала да ви попитам познавате ли добре Пловдив и какво мислите за него като дестинация на интернационалната карта, туристическа дестинация?


Много ви благодаря за мотива да загатна какъв брой прекрасен е град Пловдив. През последните пет години съм имал голям брой мотиви да дойда в Пловдив и съм взел участие в голям брой музикални и културни и най-малко три испански изложения. Разбира се, Пловдив от икономическа позиция е един от най-важните градове в България, само че културният и туристически детайл в него са извънредно значими Имате историческо благосъстояние, което е от изключителна стойност. От неолитната ера, минавайки през римски времена, стигайки до съвремието.

Посещението в Пловдив постоянно е едно извънредно преживяване. Освен това, без значение от близостта с планината, Пловдив се радва на един извънреден климат, който прави за екскурзианта едно извънредно прелестно посещаване. И в този смисъл, за всеки европейски екскурзиант или екскурзиант от неевропейска страна, визитата в Пловдив е наложителен детайл от обиколката на България.

Благодарим за тази оценка и в този момент, по отношение на всичко това, което казахте, ми се желае да ви попитам, има ли някакви договаряния към този момент с Испания за разкриване на авиолиния до Пловдив, тъй като знаем, че в Испания има доста българи от Южна България? Има ли някакъв късмет?

В момента работим по възобновяване на връзките, които бяха нарушени малко или доста по време на пандемията сред България и Испания, въздушните връзки. В момента сме се концентрирали повече в трафика със София. И София сега е обвързвана непосредствено с Мадрид, Валенсия, Барселона и Малага, само че желаеме да разтеглим тези връзки. Не е изключено в бъдеще да има директна връзка сред Пловдив и някой испански град, най-малко по време на туристическия сезон, само че към момента не сме стигнали до там. В момента и двете министерства – испанското и българското, работим и сме се съсредоточили върху това да възстановим туристическите размери в двете направления и се надяваме това да се случи в идващите месеци. В момента, в който това търсене бъде налично, което се надяваме да стане скоро, се надявам да можем да организираме и такова нещо.

На един финален въпрос бих желала да ми отговорите – какво съгласно вас пречи на България да бъде пълновръстен член на Шенген?

За мен е мотив за огромно удовлетворение, че към този момент сте членове на Шенген. Това беше една от задачите на Председателството и при всички случаи това е нещо, което го регистрирам като огромно достижение по време на Председателството. България доста от дълго време извършва всичките условия и това беше въпрос, който просто трябваше да бъде решен. Сега, във връзка с съответното приложение на изгодите от Шенген има два периода. Първото е освобождението на морския и въздушен трафик, което по този начин или другояче ще се случи март месец. Надявам се популацията на България, само че също по този начин и европейското население доста бързо да усетят изгодите от това освобождение на трафика сред страните. Надявам се също по този начин преди края на тази година сухопътният Шенген да стане ефикасен и това да донесе всичките вероятни изгоди за България. И отново дублирам, нека се случи до края на тази година. Но да подчертая наново – извънредно се гордеем с това, че тази значима крачка е осъществена по време на нашето Председателство.

Благодаря ви доста.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР